Kako zaviti darilo na ustvarjalen in okolju prijazen način

V pričakovanju praznikov in obdarovanja

December je zagotovo najbolj čaroben mesec v letu. Bele snežinke, vonj po kuhanem vinu in iskrice v očeh naših najdražjih, ko jim namenimo svoj čas. In seveda tudi kakšno darilce, ki smo ga skrbno izbrali.  Za to imamo več kot dovolj priložnosti. Že na začetku meseca nas obišče Miklavž, ki je celo leto pridno pekel piškote. Potem nas kmalu v družbi zvokov čudovitih božičnih melodij že obišče drugi decembrski mož, ki nam podari tudi nekaj prostih dni. Nekateri praznujejo tudi Dedka Mraza, ki pridne otroke praviloma nagradi zadnji dan v letu. Prazniki se kar vrstijo in čutiti je veliko več veselja in sproščenosti kot kakšen mesec prej. Prav zagotovo k temu pripomore tudi čas za razmislek o presenečenjih, ki jih bomo pripravili za naše prijatelje in družino. Ni potrebno veliko, da lahko nekomu izkažemo hvaležnost in mu pričaramo nasmeh na obrazu. Ali ste že razmišljali, kako boste letos obdarili svoje najbližje?

Pri obdarovanju ni važna le vsebina, ampak tudi izgled. Če pobrskamo po našem spominu se zagotovo spomnimo občutka pričakovanja, ko smo prejeli lično zavito darilo, ki smo ga komaj upali odpreti, saj nam je bilo kar malo škoda strgati tisti skrbno oviti papir. Na trgovskih policah se najde ogromno aranžerskega materiala, s katerim lahko ogromno ustvarjamo in damo prosto pot naši domišljiji. Mamijo nas pisani papirji, vrvice in pentlje vseh barv. Nekateri imajo sicer manj smisla in se raje odločijo kar za darilne vrečke, ki so v zadnjih letih postale zelo popularne. Sicer pa, tudi če nismo profesionalni zavijalci daril, bo prejemnik cenil naš trud. Tudi če ne bo vse popolno in naravnost, pa če bo kje kakšna majhna luknjica. Vzeli smo si čas in to je najbolj važno. Svojo ustvarjalnost lahko pokažemo tudi tako, da se odločimo za nekonvencionalen način zavijanja daril.

Zavijanje v časopisni papir je ne le nekaj drugačnega, ampak tudi okolju prijaznega. Ali pa če vzamemo kakšne enobarvni papir, ki nam leži po hiši in sami ustvarimo vzorčke ali kakšno posebno ilustracijo. Če popestrimo še s kakšnimi storžki, vejicami, jesenskimi listki ali pa vejicami omele … pa se bomo poklonili ne le obdarovancu ampak tudi materi naravi.

Avtor: Mateja Z.